Poslednjeg vikenda u maju, u Beogradu je odrzan Lameco Astig seminar, koji je drzao guro Rodzer Agbulos (Roger Agbulos), inace osnivac i glavni instruktor Lameco Astig skole filipinskih borilackih vestina, dugogodisnji ucenik pokojnog Punong Guro Edgara Sulitea. Ovo je inace bio drugi seminar sa guro Rodzerom.

Ucesnici seminara su mogli da se upoznaju sa vise oblasti Lameco Astig sistema, kao sto su: borenje palicom, borenje nozem, kao i goloruka odbrane od napadaca na naoruzanog nozem. Takođe su mogli da vide tesnu povezanost između navedenih oblasti, kao i najvaznije principe koji se u njima primenjuju.

 

Guro Rodzer Agbulos je pri kraju seminara u full contact sparingu demonstrirao visoku efikasnost Lameco Astig Eskrime i punu primenljivost principa na kojima se vestina zasniva.

Zelim da se zahvalim Rodzeru na prijateljstvu, savetima i pomoći na mom putu u filipinskim borilackim vestinama, i svom znanju koje je nesebicno podelio sa ucesnicima seminara.

Takodje se zahvaljujem svim prijateljima i ucenicima koji su svojim ucesca podrzali seminar, naročito nasim prijateljima iz Republike Makedonije.

Igor Sucevic