Sa zadovoljstvom možemo da najavimo da će 19. januara 2016. godine bivši UFC šampion i MMA legenda, Carlos Newton, poznat kao Ronin, i glavni Kapap instruktor i bivši pripadnik izraelskih specijalnih jedinica, major Avi Nardia održati zajednički seminar u Beogradu.

 

Carlos Newton je jedan od najpoznatijih MMA boraca svih vremena i jedan od retkih boraca koji se u isto vreme takmičio i u UFC i Pride FC takmičenjima. Carlos Newton je za vreme takmičenja u Japanu dobio nadimak Ronin (samuraj bez gospodara) a reputaciju jednog od najboljih MMA boraca svih vremena izgradio je majstorskim umećem koje je prikazivao u borbama u parteru. U profesionalnoj borilačkoj karijeri koja je trajala punih 14 godina takmičio se u Ultimate Fighting Championship (UFC), gde je 2001. postao šampion u poluteškoj kategoriji, Pride Fighting Championship, Shoto Japan, K-1 HEROs i Warrior-1. Predstavlja jednog od najuspešnijih boraca svih vremena i jednog od najpoznatijih kanadskih sportista. Pet puta je osvojio kanadski Jiu-Jitsu šampionat, a dva puta kanadski pankration šampionat. Primarne borilačke veštine koje je koristio u svojim borbama uključuju Brazilsku Jiu-Jitsu, Džudo, Rvanje i Boks. Koristeći tehnike boksa u borbi protiv Tokimitsu Ishizawe u K-1 HEROs postigao je pobedu nokautom za svega 22 sekunde i posle samo 4 udarca. Sa Terry Riggsom osnivač je prve zvanične MMA akademije u Kanadi. Nosilac je crnog pojasa u Brazilskoj Jiu-Jitsi, 3. stepen. Ovo će biti drugo gostovanje legendarnog borca u Srbiji u organizaciji kluba borilačkih veština Contemporary Fighting Concepst - CFC iz Beograda i Kapap saveza Srbije.

Avi Nardia predstavlja legendu u svetu samoodbrane i primene borilačkih veština u svrhu obuke specijalnih vojnih i policijskih jedinica širom sveta. Njegovo znanje, iskustvo i umeće prenošenja dugo godina sticanih veština ga predstavlja jednim od najtraženijih instruktora samoodbrane u svetu. Avi je radio obuku poznatih specijalnih jedinica širom sveta a svoju reputaciju vrhunskog poznavaoca kontraterorističkih mera borenja i borenja u samoodbrani izgradio je kao instruktor jedne od najelitnijih specijalnih jedinica na svetu, izraelske specijalne policijske jedinice Yamam u kojoj je držao obuku KAPAP borenja. Ova jedinica je poznata po svojoj ekskluzivnosti i godišnje prima manje od 0.1% svih kandidata koji mogu aplicirati za ovu jedinicu samo ako su već pripadnici neke specijalne jedinice u Izraelu. Major Nardia proveo je 24 godine u Izraelskim odbrambenim snagama (IDF) i za to vreme služio 3 godine van granica Izraela. Jedan je od retkih instruktora koji su bili zvanični instruktori borenja izraelske vojske, izraelske policije i izraelskih protiv-terorističkih jedinica. Avi Nardia već godinama radi sa timom Kapap instruktora u Srbiji i godišnje održi nekoliko seminara za javnost u našoj zemlji. Pored rada sa civilnim sektorom u našoj zemlji redovno drži i seminare za obuku pripadnika specijalnih jedinica Srbije kao što su Protivteroristička Jedinica (PTJ) i Žandarmerija. Nosilac je RCJ Machado crnog pojasa u Brazilskoj Jiu-Jitsi, crnog pojasa 7. dan u Japanskoj Jiu-Jitsi i licencirani je instruktor Tajlandskog boksa.