Avi Nardia je u nedelju 22.11. 2015. održao Kapap seminar u Kruševcu. Seminar je održan u sali za borilačke veštine u sportskom centru "zatvoreni bazeni" u Kruševcu. Domaćini seminara su bili Kapap klubovi koji rade u Kruševcu i njihovi treneri Milenko Petrović i Nemanja Đorđević. Seminar je bio internacionalnog karaktera, pošto su osim domaćih polaznika, učešće na seminaru uzeli i Kapap entuzijasti iz Bugarske. Tema seminara je ovog puta bila lična samoodbrana, sa naglaskom na Kapap tehnike odbrane od napadača naoružanog nožem.

 

Lokalni mediji su takođe ispratili seminar, tako da je Avi Nardia dao intervjue za kruševačku televiziju i Večernje Novosti.

 

 

 

Osim Kapap seminara, Avi Nardia je imao i radni sastanak sa pripadnicima policije i gradskih javnih preduzeća, kojima je održao predavanje iz oblasti bezbednosti i reagovanja u kriznim situacijama izazvanim terorizmom. Major Nardia je podelio iskustva Izraela u organizovanju i saradnji vitalnih službi u takvim složenim i iznenadnim situacijama. Nakon predavanja, Avi Nardiju je primio gradonačelnik Kruševca, gospodin Dragi Nestorović, inače i sam poklonik borilačkih umeća i majstor Džudoa. Naravno glavna tema razgovora je ponovo bio terorizam i kako ga sprečiti i boriti se protiv njega. Gradonačelnik Dragi Nestorović je na kraju prijema uručio prigodne poklone, simbole grada Kruševca Aviju.

Izveštaj o prijemu Avija Nardije i Kapap instruktorskog tima u Srbiji u kabinetu gradonačelnika Kruševca možete pogledati na zvaničnom sajtu grada Kruševca klikom na ovaj link.

Zahvaljujemo svima koji su učestvovali na seminaru, ljudima iz medija koji su medijski podržali semunar, a naročito domaćinima seminara Kapap instruktorima iz Kruševca Nemanji Đorđeviću i Milenku Petroviću, kao i istaknutom sportskom radniku i osnivaču festivala borilačkih veština u gradu na Rasini Dejanu Lazareviću.