Posle Kapap seminara koji je održao u Beogradu, Avi Nardia je u nedelju, 18. maja održao seminar ove izraelske borilačke veštine i u Kruševcu.

Domaćin seminara Avi Nardie je bila Kapap sekcija CFC-JKD kluba iz Kruševca i CFC predstavnik za Kruševac i rasinski okrug, Milenko Petrović, inače Kapap instruktor prvog nivoa. Kapap se u Lazarevoj prestonici vežba već oko godinu dana, i to u okviru CFC kluba, nakon Kapap seminara koji je održao Igor Sučević, na kome su se Kruševljani upoznali sa ovom borilačkom metodom.

Seminaru su osim momaka iz kruševačkog CFC ogranka, koji su naravno bili u većini, prisustvovali i članovi klubova sa tog područja sa kojima redovno sarađujemo, iz Mma kluba "Sparta" i Soko combat sistema. Pred sam početak seminara, Avi Nardiju i sve učesnike i gledaoce su pozdravili zamenik gradonačelnika Kruševca Nikola Petrović i direktor sportskog centra Slobodan Lazić.

Avi Nardia je na seminaru u Kruševcu pokrio različite teme u odnosu na seminar održan prethodnog dana u Beogradu. Pošto je na seminaru učestvovao i određeni broj pripadnika policije, Avi Nardia je deo seminara posvetio "P.P.C.T." to jest pressure points compliant techniques, što u slobodnom prevodu na srpski znači tehnike kontrole napadima (pritisci i udarci), na vitalne tačke. To je skup tehnika kojima nekooperativnog subjekta možemo kontrolisati i primorati da sluša naše komande, uz minimalnu primenu fizičke sile. Naravno, drugi, veći deo seminara je pokrivao Kapap tehnike samoodbrane, uključujući i tehnike odbrane od napadača naoružanog nožem. Upravo segment o razoružavanju noža je zatvorio seminar. Seminar su naravno propratili i lokalni mediji, pa je prilog o seminaru prikazan na lokalnoj RTK televiziji, a članak i kraći intervju su objavljeni u listu Sport. Nakon seminara domaćini su Avi Nardiu i goste iz Beograda poveli u kraći obilazak znamenitosti Kruševca. Na spisku su bili crkva Lazarica, gradski muzej, gradska kuća i ostatci Lazarevog grada.

Zahvaljujemo se na gostoprimstvu i uspešnoj organizaciji seminara CFC klubu iz Kruševca, njegovom glavnom treneru Milenku Petroviću, njegovom asistentu Nemanji Đorđeviću, Dejanu Lazareviću osnivaču manifestacije veče borilačkih veština u Kruševcu, Ivanu Radenkoviću treneru Mma kluba Sparta, Igoru Grujiću osnivaču Soko Combat sistema i Kapoeira instruktoru Zoranu Lukiću.