Jesenji JKD & BJJ seminar u Kruševcu

U nedelju 15. septembra održan je treći CFC seminar ove godine u Kruševcu. Organizator i domaćin je, kao i prethodnih puta bio kruševački CFC-JKD klub.

Ovoga puta seminar je počeo malo drugačije nego inače, minutom ćutanja je odana pošta nedavno preminulom velikanu Serak Silata i borilačkih veština uopšte, Pendekaru Polu De Tuarsu (Paul De Thouars). Iako nismo imali priliku da direktno učimo od njega, glavni CFC instruktor se upoznao sa Pentjak Silatom upravo učeći od učenika Pola De Tuarsa, kao što su: Dan Inosanto, Kas Magda (Cass Magda) i Bob Dubljanin.

Seminar je bio podeljen na dva dela, prvi je bio posvećen Brazilskoj Džiju Džici, a drugi Đit Kun Dou.

BJJ segment seminara je održan u sali Džudo kluba Kruševac. Naglasak je bio na tehnikama kontrole protivnika u parteru, izvlačenjima iz inferiornih pozicija, kao i napadima iz pozicije parternog garda i njihovim povezivanjem.

Iskoristivši poslednje sunčane dane ovog leta, JKD deo seminara se odigrao napolju, u ambijentu i na terenu koji su bliži i primereniji uslovima ulične samoodbrane, nego što je sala sa strunjačama. Ovoga puta glavni naglasak u ovom delu seminara je bio posvećen JKD napadima na genitalije protivnika. Naravno, obrađeno je i kombinovanje ovih tehnika sa drugim ofanzivnim tehnikama, pogodnim u različitim situacijama.

Zahvaljujemo se Džudo klubu Kruševac, Dejanu Lazareviću i Dušanu Živojinoviću na ustupanju sale za BJJ segment seminara.