Lazareva prestonica je u nedelju, 7. jula bila "domaćin" seminara u organizaciji Kapap saveza Srbije. Seminar se sastojao iz 2 dela i pokrivao je materiju iz Kapap programa, kao i Astig Lameco Eskrime.

Domaćin seminara je bio CFC-JKD klub iz Kruševca kojim rukovodi CFC predstavnik za Kruševac Milenko Petrović, a seminar su držali glavni CFC instruktor i Kapap nivo 4 instruktor Igor Sučević i Jugoslav Šuković.

Deo seminara posvećen Kapapu je pokrio osnovne tehnike oslobađanja iz najčešćih hvatova kojima se služe nasilnici prilikom napada, pokušaja pljački i u sličnim situacijama. Učesnici seminara su se mogli uveriti da su Kapap odgovori u tim situacijama pre svega visoko efikasni, a takođe veoma jednostavni i prirodni.

 

Drugi deo seminara je bio rezervisan za upoznavanje Kruševljana (i gosta iz Kragujevca), sa filipinskim borilačkim veštinama, i to konkretno sa Astig Lameco Eskrimom. To je posebno značajno pošto je Kruševac prvi grad u Srbiji gde je prikazan Astig Lameco, posle Beograda i gostovanja Guro Rodžera Agbulosa (Roger Agbulos) naravno.

U ovom delu seminara predstavljene su osnove Astig Lameco sistema, kao i najvažniji principi, i to u tri oblasti borenja: borenje palicom, borenje nožem i samoodbrana od noža. Polaznici seminara su mogli uvideti da su Astig Lameco principi univerzalni i da se jednako primenjuju u raznim oblastima borenja.

 

Na kraju seminara Milenko Petrović je (posle brojnih intenzivnih privatnih treninga sa Igorom Sučevićem), postavljen i za Kapap predstavnika za Kruševac i okolinu.

 

Želimo da se zahvalimo Dejanu Lazareviću, osnivaču manifestacije "Noć borilačkih veština" u Kruševcu, koji je prisustvovao seminaru, kao i da se posebno zahvalimo Zoranu Lukiću na ustupanju sale za održavanje seminara.